Blogg

Hairports lærlinger ❤️

09/28/2022
,

Å finne ut hvor man vil være lærling kan være vanskelig, det er mye som må klaffe. Hos oss streber vi etter at du som lærling skal få den opplæringen, tyngden og fagkunnskapen du trenger for videre utvikling. Her er noe av det våre lærlinger forteller om sin lærlingtid. 

Andrine Holtung

Da korona og permitteringer ble reelt, ønsket Andrine seg en jobb som var nærmere hjemme og med mer trygghet. I dag er hun 22 år gammel og er lærling hos oss I Haiport, det har hun vært siden juni 2020.  Andrine sier at hun ble tatt veldig godt imot I både salong og på lærlingsstudioet og at hun kjenner på følelsen av å ha tatt riktig valg. 

Andrine forteller at en av grunnen til at hun trives så godt som lærling hos oss er at Hairport er en ekstremt rutinert kjede og at akkurat dette merkes på hvordan salongen håndterer lærlinger og opplegget rundt oss. Andrine setter også stor pris på at det er åpenhet for kreative innspill. 
  

«Vi blir behandlet på akkurat samme måte som de med høy ansiennitet, og blir hørt i våre ønsker og tanker. De vil at vi skal lære mest mulig.»

Sjekk ut Andrine på Instagram @hair.by.Andrine

Julie L. Mossin

Julie er 26 år gammel og har jobbet i Hairport siden april 2022, men har også vært lærling i en annen salong. Hun beskriver sin reise i Haiport så langt som helt fantastisk.  
“Jeg har møtt så mange dyktige og kreative mennesker og følt meg som en del av teamet fra dag 1”. 

Det hun liker så godt med å jobbe I Hairport er at man får god oppfølging og at hverdagen er strukturert med både praktiske oppgaver og teori.  Men hun drar også frem at man får en god team følelse. 

“Å være lærling i Hairport er utrolig gøy! Jeg føler meg godt ivaretatt, sett og trygg! Oppfølgingen jeg får nå frem mot svennebrevet er noe jeg vet mange salonger ikke har”. 

Sjekk ut Julies arbeid på @hairbyjuliem

Julie

Ann Cecilie 

Ann Cecilie er 33 år gammel, fra Oslo. Hun valgte i 2018 og slutte i jobben sin i søken etter noe nytt. Hun bestemte seg etter stund at frisøryrket virket spennende og ønsket å bli barber ble stort. Men hun endte opp med å forelske seg i krøller og permanent. 

Ann Cecilie startet sin frisørhistorie i et annet studio hvor hun selv sier hun ikke følte seg helt tilpass. Derfor tok hun kontakt med Hairport og ble en del av gjengen på Sørumsand i 2021. 

Hun forteller at Hairport er noe heler eget, du får lov til å være lærling, du blir heiet på men du får også kritikk og tilsnakk om man trenger det. I tillegg får man verdens beste kollegaer. For Ann Cecilie var det riktig å finne et hårstudio som godtok at hun var litt eldre og at ting tok litt lenger tid, det føler hun at hun fant hos Hairport. at de ser hver enkelt lærling, følger opp og er en støttespiller.  

Sjekk ut Ann Cecilies arbeid på @dbacb

Ann Cecilie

Vil du også være lærling hos oss?

Ta kontakt HER

Høstens trender 

09/05/2022
,,

Ny sesong er her og vi er klare for nye trender. Noen trender oppstår og noen trender ser man kommer igjen og igjen. Dette er høstens trender som vi har troen på nå!

Bilder fra Pinterest og Hairport

Butterfly

«Butterfly»-klippen, eller Matilda-klippen som noen kaller den, er den mest fremtredende trenden akkurat nå. Det er en oppklipt mellomlang til lang frisyre. 

Denne frisyren har inspirasjon fra den klassiske 80-talls klippen hvor det er korte lengder i front og lengre lengder bak. 

Dette er en frisyre for deg som liker volum. Med en av våre føn børster kan du skape volum med langvarig hold. 

@pinterest
@pinterest
@myhairyheart

The Bixie

The Bixie er en annen trend som fortsetter utover denne høsten. Dette er en kombinasjon av en klassisk BOB og en Pixi som er en kortere rufsete frisyre. Bixie gir deg en tydelig bob i ytterlinjen, med en masse tekstur og oppklippede lengder på toppen. Tekstur og bevegelse er hot, og er dette er en frisyre som er lettstelt. 

@pinterest
@pinterest
@pinterest

Lugg

Lugg kommer alltid for fullt på høsten, og det er ikke noe unntak i år. Midtskill med tung lugg, og litt frynsete avslutning i spisser er hot. Denne looken passer perfekt om du for eksempel ønsker å spare på lengdene, men ønsker en forandring. 

 @pinterest
@pinterest

Herre

På herrefronten er det fortsatt lengde og tekstur som gjelder. Om de rocker en aldri så liten hockey-nakke, kjører 90-talls boyband, eller kanskje til og med litt grunge-look, så er de spot on. Det skal uansett beholdes nok lengde på topp til å få laget litt deilig tekstur, og har du krøller, så fremhev de gjerne.

@pinterest
@hairport
@pinterest

Farge

Trendene for hårfarge går gjerne dypere og rikere på høsten, og gjennomgående for alle fargekategorier er at det skal se superblankt og sunt ut. Luxury-brown, Golden Blond  og dyp kobber er fremtredende, og alle skal fortsatt ha dimensjon.

Faceframing blir en stund til, og de tykke stripene i front kan også repeteres over hele hodet, med en tydelig kontrast. 

@pinterest
@hairbyelliesynergy 
@myhairyheart

Naturlig grått hår er virkelig på vei opp, også hos kvinner, og da er det viktig med riktig pleie for å beholde glans og smidighet. Her bør det brukes kur og pigmenterte shampooer for å holde fargen kald og klar.

@pinterest
@pinterest

Bestill time hos din lokale Hairport salong HER

Slik pleier du håret etter sommeren.

08/18/2022

Sommeren har bydd på deilig sol, varme, saltvann og vind. Disse er alle med på å skade håret vårt.
Den lave PH-verdien i vannet er med på å dehydrere og tørke ut håret.
Nå som høsten er her ønsker man å bli kvitt de tørre lokkene og få tilbake fukten og glansen i håret.
Her kommer 4 gode tips til hvordan du kan få hårrutinene på plass igjen til høsten.

@linasyvertsen.hair

1. Klipp bort slitte spisser

Har du problemer med at du føler at håret ditt slutter å vokse? Da er det på tide å ta en stuss. Om du har hvite prikker på tuppen av hårstråene eller om du ser at spissene splitter seg, ja da skal du ta deg en tur til oss. For å slippe å klippe så mye av spissene av gangen anbefaler vi at du går til frisøren din regelmessig. Hver 7-8 uke om du har langt hår og hver 4-6 uke om du har kort hår.

2. Få tilbake fuktbalansen i håret

Brusete og tørt hår trenger fuktgivenede pleie. Bruk av riktige produkter gjør at håret får tilbake fukt og gir et glansfullt resultat. Bruk en hårkur intensivt de første ukene, så kun én gang i uken for å få tilbake fuktbalansen i håret.

Slik bruker du en hårkur:

Påfør hårkuren i et håndkletørt hår etter å ha sjamponert igjennom håret. Da har skjellaget på håret åpnet seg, og dermed kan hårkuren trekke godt inn og jobbe med håret innenfra. Enkelte hårkurer kan også lukke igjen skjellaget når den skylles ut, men som en god huskeregel er det lurt å bruke balsam etter man har vasket ut hårkuren, for å lukke skjellaget igjen.

Linn Tongsuphan

3. Ta en pause fra varmeverktøy

Det er ingen hemmelighet at varmeverktøy sliter på håret, og dersom du allerede har skadet hår kan varmeverktøy bare gjøre vondt verre. Mens du jobber med å få tilbake fuktigheten i håret ditt kan det være lurt å legge vekk varmeverktøyene i en liten periode.

4. Vent med hårfarge

Mange ønsker å freshe opp fargen med en gang ferien er over. Men la håret få hvile litt først. Her anbefaler vi en glossing i stedet. Glossing fresher opp fargen din med å korrigere tonen på håret og gjør det blankt ved at den lukker skjellaget.

Bestill time hos din nærmeste Hairport Frisør i dag, og kom høsten i møte med friskt og næringsrikt hår.

Sommerhåret

06/29/2022

Nå som sommeren er i full gang og solen har gjort sin fremtreden har vi nå satt sammen en liste over våre beste tips for å ta vare på håret i sommersolen – For vi er veldig flinke til å ta vare på huden vår, mens håret kan vi fort glemme bort. 

En av de største utfordringene håret møter med solen er tørt og livløst hår, men det kan motvirkes med gode produkter. Her er en skikkelig god hårkur og UV-beskyttelse viktig. Motvirk tørrhet og bekjemp pistrete spisser ved jevnlig bruk av hårkur. Vi anbefaler kur/maske ved hver 6 vask for normalt hår, men man kan i en oppstartsperiode bruke det én gang i uken dersom håret har stort behov for pleie.

Et annet produkt som anbefales til strandvesken er UV-beskyttelse til håret. Som med solkrem til huden trenger håret også rikelig med beskyttelse mot sommerens sterke UV-stråler. Farget hår er spesielt utsatt for solskader, vi anbefaler derfor å investere i en skikkelig god UV-spray som kan beskytte mot nettopp dette. Et annet tips kan være en lekker solhatt, det vil gi håret litt pause fra solen.

Ta gjerne også med en sol-shampo slik at du får skylt ut klor og saltvann så raskt du kan etter bading. Husk at håret er mye svakere når det er vått, prøv derfor å unngå å sette det opp i en knute. Flett det gjerne først, også kan du surre opp fletten istedenfor.

@madeleinehellerod

@madeleinehellerod

Det er derimot ikke alltid man har rom for å ta hele dusjhyllen med seg i strandvesken eller på ferie, og her kommer de praktiske reisestørrelsene inn. Det å kaste meg seg et par miniflasker av favoritt kuren eller UV-beskyttelsen i vesken blir så mye enklere i farten. Ta derfor gjerne turen innom en av våre salonger og sjekk ut utvalget vi har av gode produkter i praktiske reisestørrelser. 

Med det vil alle vi i Hairport ønske deg en riktig god sommer, og husk å ta vare på håret som med huden!