Blogg

Hårtrender 2021

02/22/2021

Hvordan ønsker du at håret ditt skal se ut i 2021? Vi er allerede i gang med 2021 og hårtrendene for det nye året har begynt å etablere seg. Dette året byr på mange forskjellige hårtrender og motebildet vil bestå av både nye, men også eldre og klassiske stiler som vi alle har sett før. La deg inspirere!

Kvinner

Kobberrødt
Hvis du ønsker deg en ekstra oppsiktsvekkende og moderne frisyre dette året, så er kobberrødt midt i blinken. Blandingen av rød og bronse har blitt en populær kombinasjon, og gir et fantastisk og friskt uttrykk. Om du finner den riktige nyansen av kobberrødt som passer dine farger, vil du oppleve mer liv og glans i lokkene.

Effortless Bob
Den klassiske bob-hårklippen har blitt modernisert til en frisyre du kan rocke gjennom hele dette året. Frisyren krever lite vedlikehold, til tross for alle variantene du kan gå for. Enten lang eller kort, vil en bob alltid være flatterende ved bruk av riktig produkter og styling. 

Curtain Bangs
Pannelugg kommer i mange forskjellige varianter, så her handler det om å finne den stilen du liker best. Curtain bangs har blitt et trendy valg, ettersom den rammer inn ansiktet og gir en oppløftende effekt. Med litt enkel vedlikehold vil du alltid ha frisyren klar til enhver anledning. Stilen gir håret en lett og luftig look.

Pixiecut
Pixiecut er en klassiker som stadig kommer tilbake i motebildet. Stilen er praktisk, fin og enkel å vedlikeholde, som gjør den til den perfekte frisyren i en hektisk hverdag. Klippen passer til alle hårtyper, da den gir dimensjon og øker volum blant dine korte lokker.

Menn

Naturlig tekstur
Ingenting er enklere enn å benytte seg av det man allerede har tilgjengelig. I løpet av den siste tiden har vi lært oss å omfavne vårt naturlige hår – både fargen og tekstur. Vi utforsker mulighetene til å bruke det vi allerede har og leker med håret for å skape en effortless look. 

Androgyn Stil
Dagene da stiler ble definert som mannlig eller kvinnelig er borte. Ettersom linjer viskes gradvis ut, har det oppstått en kjønnsnøytral stil som både trekker inn et maskulint og feminint uttrykk. Vi har allerede sett mange kjendiser på den røde løper som har rocket denne dramatiske looken. Androgyne hårklipper er kreative, edgy og frigjørende på samme tid. 

Slicked Back
Slicked back-hårklippen har vært populær i flere år, men vil være enda mer ettertraktet fremover. Klippen oppstod allerede for flere tiår siden, og er kjent som en typisk retro stil den dag i dag. Stilen er tidløs og gir et veldig maskulint utseende. 

Skin Fade
Skin fade er en trendy hårklipp som er spesielt unik fordi den skiller seg ut. Kontrasten av barberte sider og toppen fullt av hår er både trendy og moderne. Klippen er rask å style, og lett å vedlikeholde. I tillegg er den fresh og gir et rent uttrykk. 

Ta kontakt og bestill time i en av våre 19 salonger dersom du ønsker en forandring eller oppfriskning i frisyren for det nye året. #nærmedeg #tryggsalong

Kampanjebilder 2021

01/26/2021

PERFEKSJON – ENGASJEMENT – KUNNSKAP

For en tid tilbake hadde vi shoot for å ta kampanjebilder for 2021. Her hadde vi med oss et fantastisk team, og sammen skapte vi magi! Derfor ønsker vi å la dere være med på reisen bak de flotte bildene og ta del i “behind the scenes” for årets kampanjebilder. Vi er stolte av å presentere våre kampanjebilder for det nye året!

Iris Jamne er faglig leder hos Hairport Frisør og har stått for hårstylingen på denne shooten. Hun forteller at inspirasjonen bak bildene er en blanding av kontrast og harmoni. «Motebildet for 2021 består av mange ulike trender – både nye og klassiske. Fokuset har fått et nytt skifte og vi står friere enn noen gang til å uttrykke oss slik vi selv ønsker. Likevel ønsker vi å dra frem to ulike stiler fra motebildet gjennom denne shooten; tekstur og androgyn stil», forteller hun.

Iris mener at det er fantastisk å se folk omfavne sine naturlige krøller med deilig, heftig tekstur og masse volum. «Curl-envy er dermed noe vi som ikke har krøller må leve med, men heldigvis kan vi jukse ved å ta en strukturomforming eller ved hjelp av stylingverktøy. Uansett er det fantastisk at fokuset er på mye aktivitet gjennom hele frisyren og at vi får se så mye forskjellig tekstur i motebildet», legger hun til.

Videre forklarer Iris at androgyn stil er nærmest blitt en selvfølge, og vi elsker at gutta utnytter muligheten til å pynte seg. «Vi ser en blanding av viltre krøller og glatt hår, både langt og kort, og det er virkelig inspirerende å se at det er rom for å uttrykke seg», sier hun. 

Forskjellene mellom menn og kvinner blir stadig mindre, og motebildet i dag tilsier at man kan være slik man ønsker, både pyntet og naturlig. Dette ønsket Iris og produksjonen å tydeliggjøre gjennom bildene, ved å presentere to helt motsatte stiler som likevel uttrykker en perfekt balanse.

Behind the scenes

Tusen takk til det fantastiske teamet bak produksjonen: 

Hår: Iris Jamne
Makeup: Hanne Christophersen Solli
Styling: Michal Olestad/Pudder Agency
Kreativ leder: Tina Bøhn Rismoen
Byrå/produsent: Creative Mill
Foto: Ole Martin Halvorsen/Pudder Agency
Modeller: Mirakela og Daniel fra Idollooks
Fotoassistent: Mario De La Ossa
Hårassistent: Tiraya Paulsen

Michael Olestad som stod for styling er en norsk designer som har vunnet flere priser innenfor sitt yrke. Han har studert fashion ved Middlesex University, og er kjent for sin bruk av materialer og farger.

Vi ønsket selvfølgelig å gjøre shooten så koronavennlig som mulig. Derfor brukte teamet bak produksjonen munnbind gjennom hele shooten, og kreativ leder Tina Bøhn Rismoen lagde koronavennlig mat i egne poser.

Reisen til jule/nyttårs-looken

12/21/2020
,

Vi lar oss inspirere av tittelen til en norsk julefavoritt fra 1976: Reisen til Julestjernen. Her følger vi prinsesse Gulltopp på en reise hvor hun drømmer om å få julestjernen til å skinne igjen. På samme måte ønsker vi å ta dere med på en reise fra start til slutt, hvor målet er å oppnå et skinnende resultat til jule- og nyttårs looken.

Steg 1 – Velg riktig sjampo og balsam

Mange glemmer den forberedende delen av stylingen og har dermed et mindre medgjørlig utgangspunkt, for å oppnå det optimale resultat. Første steg er å velge riktig sjampo og balsam.

I dag er vi beriket med mange alternativer, hvor det finnes løsninger for en hver persons utfordring med håret. Det gjør det vanskelig å velge riktig og derfor har vi skrevet en kortfattet forklaring, på hvordan du kan evaluere alternativene til fordel for ditt hår:

Har du tykt, tørt eller stivt hår så anbefaler vi sjampo og balsam med masse fuktighet. Sliter du med fet hodebunn så kan du bruke sjampo og balsam som gir volum. Slik løfter du håret så hodebunnen får luft. Hvis håret ditt er tynt og slitt så vil det trenge proteiner som vil styrke samt gjenoppbygge skadet hår.

Husk! Man kan også bruke sjampo og balsam med ulike egenskaper. Eksempel: Har du tynt, slitt hår og sliter med fet hodebunn? Da anbefaler vi en kombinasjon av sjampo som gir volum, og balsam som er rik på proteiner.

Steg 2 – Stylingprodukt jobbes inn i vått hår

Som regel ønsker vi volum, hold og tekstur når vi styler håret vårt. Et godt tips for å oppnå dette er å jobbe inn stylingkrem, hårskum eller volumspray, i vått hår. Her finnes produkter som varmeaktiveres når man føner håret, slik at molekylene får utviklet seg, og gi et bedre utgangspunkt for videre styling.

Steg 3 – Bruk varmebeskyttende hårprodukter

Varmeverktøy er hardt for håret og de gjør mer skade enn godt, hvis man glemmer å ta i bruk forebyggende hårprodukter, før selve stylingen. Varmebeskyttende hårprodukter gir håret et beskyttende belegg og skaper et mer medgjørlig utgangspunkt, som også gir et resultat som holder lenger. Eksempelvis så vil produkter som dette skape definerte krøller. Det finnes mange varmebeskyttende hårprodukter, som har ulike egenskaper for å dekke de behovene som finnes.

Steg 4 – Siste hånd på verket

Når håret er krøllet, rettet, bølget eller kreppet ferdig, er vi ved reisens ende. Siste steg er å tilføre produkter for å oppnå det endelige skinnende resultat. For ekstra hold og tekstur avslutter vi det hele med hårspray, hårvoks, paste eller hårgele.

Vipps så er du klar for å skinne i lyset av julestjernen og husk; I julefilmen er det et symbol på lykke og lysere tider . . .

Inspirasjon til julens hårstyling

11/30/2020

Desember måned er like rundt hjørnet, noen har allerede smakt på julebrusen og flere av oss har allerede sett noen julefilmer. Føler du deg skyldig? …Vi klandrer ingen og ber alle om å gjøre akkurat det de ønsker for å få glede i hverdagen. Mange har det tungt for tiden og derfor er det viktig å fylle dagene med aktiviteter som gjør ventetiden lettere. Vi føler oss bedre når vi pynter oss og nå som vi går inn i førjulstiden så håper vi dette innlegget kan inspirere deg til å gjøre en innsats og ta ekstra godt vare på deg selv!

Vi har samlet enkle stylingtips som vi håper du kan dra nytte av i tiden fremover, og for ekstra inspirasjon til jule- og nyttårsfeiringen.

«Accessories makes everything better»

Det finnes uendelig med varianter av tilbehør som enkelt kan spice opp hårfrisyren. I år er det trendy med store spenner og man kan fint ha flere i håret samtidig – Det er stilig! Vil du utfordre deg selv så kan du flette eller twiste håret før du fester det i en spenne bak som på eksempelet til høyre.

Løft håret og oppnå masse tekstur

Ofte kan de riktige hårproduktene være alt du trenger for et holdbart og livlig resultat. Stylingen på bildet over er skapt av hårprodukter som gir volum. Slik får håret masse tekstur og det har en oppløftende effekt.

Eksempler på populære stylingprodukter for volum er hårmousse, hårspray, volumpudder og tørrshampoo. Besøk din nærmeste Hairport Frisør salong for tips om de beste merkene for din hårtype.

Hårspray med shimmer

Vi avslutter med en av våre favoritter. Her har vi satt prikken over i´en med en sølvfarget hårspray. Stylingen skiller seg ut, hestehalen fremhever ansiktet og gir det et flatterende løft samtidig som man oppnår et rent uttrykk. Frisyren er allsidig og passer like fint til stilrene antrekk som til de mere vågale.

Tips! I dag finnes det mange gode alternativer av hårspray med farge. Finn deg en favoritt som passer din hårfarge og lag en «balayage» inspirert look hvor fargepigmentene fra sprayen forsterkes ut mot tuppene. Slik kan man oppnå store forandringer for én kveld da fargen forsvinner etter én vask. Genialt og veldig gøy!

Vi håper innlegget ga deg en motivasjonsboost til å pynte deg til fordel for egen selvfølelse og ikke bare for andres øyne. Ta vare på deg selv.