Blogg

Høst og vinter 2020 – Her er hårtrendene

09/11/2020

Sakte men sikkert går vi mot tiden med gule og røde blader, varmere klær, og kaldere vær. Når dagene blir kortere og mørkere er kanskje en ny hårfrisyre akkurat det du trenger for å lyse opp hverdagen.

I Norge har vi de siste årene beveget oss mot et mer variert stilbilde når det kommer til hår, og vi elsker det. Vi har samlet sammen noen av de mest fremtredende hårtrendene for den kommende tiden, både for menn og kvinner, slik at du kan få inspirasjon til neste frisyre. Ta en titt på hårinspirasjonen nedenfor.

Kvinner

Lave hestehaler

Hestehalen er en klassiker, og i høst er det den lave hestehalen som er i fokus. Eksperimenter med form og struktur, og bruk tilbehør for å gjøre stilen enda mer interessant. Gjerne kombiner hestehalen med fletter for en stilig frisyre.

Retro

I dagens trender ser vi at mye av inspirasjonen er hentet fra tidligere tiår. Flere av dagens hårstiler har et retro preg, med kunstneriske krøller og tilbehør som gir en «vintage»-følelse.

Tidligere i år lagde vi to videoer hvor vi viser hvordan du kan style håret med hårbøyle og spenner. Resultatet er to retro og trendy frisyrer. Ta en titt på videoene nedenfor.

Hår av Iris, St. Hanshaugen
Hår av Iris, St. Hanshaugen

Farge-elementer

Dua Lipa og Billie Eillish er blant kjendisene som liker å farge håret og eksperimentere med uttrykket sitt. Enten du ønsker lyse tupper i kombinasjon med mørkere toner, eller bare vil skape enkle fargekontraster i håret, er det riktig tid for å prøve noe nytt.

Panneluggen

Panneluggen gir håret et ekstra aspekt, samtidig som den har en allsidig funksjon. Med litt lengde kan du få et elegant uttrykk, mens de kortere variantene ofte blir sett på som litt mer edgy.

Menn

Permanent

Vi skrev tidligere i år at flere har fått øynene åpne for permanent, og trenden ser ikke ut til å gi seg. It-profiler fra både instagram og TikTok leker med strukturen på håret sitt, og har med det gjort det populært med krøller på gutta, og vi elsker det!

Buzzcut

Da hjemmetilværelsen startet for fullt tidligere i år, og frisørsalongene stengte, måtte man ta klippejobben i egne hender. Som en følge av det har maskinklippen blitt en populær sveis. Kombiner gjerne en buzzcut med skin fade for en røff og edgy frisyre.

På bildet under ser du supermodellen Lucky Blue Smith med det som nå har blitt den klassiske korona-sveisen.

Skin fade

Skin fade er like aktuelt i høst som de foregående årene, og i karantene-tiden tidligere i år har man sett flere prøve seg på å gjenskape den populære skinfade-frisyren hjemme. Det er morsomt å prøve seg frem. Likevel er det nok ingen som kan gi deg en fresh skinfade slik som frisører kan.

Røffe bølger og fall

Det er ikke noen tvil om at det røffe og naturlige er foretrukket hos gutta, for de uanstrengte bølgene er fortsatt en favoritt. Har du naturlig fall og og god tekstur i håret skal du ikke ødelegge hårets naturlige ‘flow’. Det skal få leve sitt eget liv. Likevel er det lov å sikre at sveisen holder med litt produkter.

Har du lyst til å prøve deg på en av sesongens trender? Bestill time hos din nærmeste Hairport Frisør i dag, og la oss sammen finne ut av hvilken frisyre som best fremhever deg og den du er. #nærmedeg

Vi åpner gradvis våre salonger fra 27. april

03/12/2020

Nå kan vi åpne våre salonger igjen, og gjøre det vi liker best – Hår! For din og vår trygghet, må vi forholde oss lojalt til de råd og krav vi får av helsemyndighetene. På den måten kan vi sammen hjelpe Norge tilbake til normalen så fort som mulig. Derfor har vi i denne situasjonen et hygienetillegg på kr 30,-.

På bildet under ser du hva du som kunde kan forvente av oss, og hva vi igjen forventer av deg. Vi gleder oss til å se deg igjen! 

#nærmedeg #tryggsalong

Vår og sommer 2020 – Dette er årets hårtrender

02/27/2020

Våren er i sikte, og vi går mot lysere og solfylte tider. Kanskje du ser på sesongskiftet som et godt tidspunkt for en hårforandring? En ting er sikkert, og det er at ny sesong betyr nye hårtrender.

Vi ser tydelig at hårtrendene trekker inspirasjon fra tidligere tiår, ettersom både elementer fra 70-, 80- og 90-tallet er å finne blant årets it-frisyrer. Samtidig er trendene preget av eksperimentering. Det er så mye variasjon i dagens hårstiler, og det varmer våre frisør-hjerter.

For å gi deg inspirasjon til hva slags hårfrisyre du skal gå for denne våren og sommeren har vi samlet sammen noen av de mest markante hårtrendene for 2020, både for kvinner og menn. Ta en titt på trendene nedenfor, og se om du finner din neste frisyre blant hårinspirasjonen.

Kvinnetrender

Accesoarer

I 2019 kunne man tydelig se at hårtilbehør var blant de mest fremtredende trendene, og vi fortsetter med alt av spenner og bøyler inn i 2020. Tidligere tiår som 80- og 90-tallet har også satt sitt preg på hvordan vi bruker tilbehøret og former håret. Det kan ikke bli for mange spenner – jo flere, desto kulere og bedre resultat.

«The Shag»: 70-talls-håret

70-tallets lange gardinlugg er tilbake, og mange spår at denne frisyren er 2020s it-frisyre. Denne gir et uanstrengt uttrykk, med akkurat riktig mengde «edge.» Her skal det rett og slett rufses litt til, og med de rette produktene er denne frisyren oppnåelig for alle hårteksturer.

Hår av Iris, St. Hanshaugen

Lyse fargetoner

Vi har blitt mer eksperimenterende når det kommer til håret vårt, og i løpet av de siste årene ser vi plutselig at nordmenn tørr å skille seg ut. I dag ser man mye mer variasjon i valg av hårfarger, og nå mot våren vil du legge merke til at flere og flere kommer til å leke seg med lyse fargetoner.

Fingerbølger

Fingerbølger gir en retro følelse, samtidig som stylingen fortsatt er moderne. Det er nettopp derfor den aldri går av moten. Likevel ser vi at frisyren hadde en oppblomstring under fjorårets SS20-motevisninger verden over. Den blanke «wet hair»-frisyren har kommet for å bli, og vi elsker det vågale uttrykket frisyren gir.

Hår av Iris, St. Hanshaugen

Korte varianter

De kortere frisyrene har virkelig satt sitt spor i trendbildet de siste årene, og vi tar trenden med oss inn i 2020. Lengdene klippes bort, og resultatet er kule uttrykk som oser personlighet og stil. Enten om du har krøller eller rett hår, så er det ingen tvil om at bob-lengden er en favoritt.

Herretrender

Røff tekstur

Gutta har fått en røffere look de siste årene – i hvert fall når vi snakker hår. Flere og flere går for et halvlangt hår med en røff styling. Produkter som gir tekstur skal brukes, håret skal rufses til, og naturlige krøller skal få leve sitt eget liv. Slik oppnår du den perfekte uperfekte frisyren.

Hår av Iris, St. Hanshaugen

Skin fade

I motebildet er det helt klart at «Skin Fade»-frisyrer i lave og høye utgaver har vært blant de mest fremtredende på herresiden. Det er noe ved frisyrens tøffe uttrykk vi ikke får nok av. For noen er den kanskje fortsatt litt for vågal. Likevel mener vi at frisyren vil gi deg en tøff «edge,» uten at den er for drastisk.

Naturlige bølger

De siste årene har det vært et fokus på det naturlige, og når det kommer til herrefrisyrer får vi ikke nok av de naturlige bølgene. Hold gjerne bølgene på plass med produkter, men la håret fortsatt ha et uanstrengt aspekt.

Permanent

Det er tydelig at gutta har begynt å leke med teksturen og fasongen på håret i 2020. På herresiden ser vi nemlig at permanent har blitt populært, og vi elsker det. Håret er med på å vise personligheten din, så vi oppfordrer deg til å tørre å se på mulighetene som finnes av stylingmetoder og hårfasonger.

Korte sider med lengde på toppen

Å klippe seg kort på sidene, men samtidig bevare lengde på toppen, har vært en gjennomgående trend over flere år. Likevel ser man at man har en jevnere overgang mellom kort og langt hår på dagens frisyrer. På de korte sidene ser man også tendenser til skin fade, noe som gir den klassiske frisyren et spennende preg.

Har du lyst til å prøve deg på en av sesongens trender? Bestill time hos din nærmeste Hairport Frisør i dag, og la oss sammen finne ut av hvilken frisyre som best fremhever deg og din identitet.

Hairport Frisørs Årsfest 2020

01/14/2020

Den 11. januar var det duket for årsfest, for som seg hør og bør startet vi det nye året med å feire det som har vært, og hedre våre frisører. 2019 var et fantastisk år, og vi er heldige som har fått tilbringe det med så dyktige frisører og samarbeidspartnere, og ikke minst fantastiske kunder.

Med den fagkunnskapen og det engasjementet alle og enhver av oss sitter med, streber vi sammen etter perfeksjon og resultater som våre kunder er fornøyde med. Vi drives av tilbakemeldingene vi får fra kundene våre, og trenger det for videre utvikling og profesjonalitet.

Vi er stolte over hva vi sammen har fått til i 2019, og gleder oss til fortsettelsen på 2020! Vi vil også gratulere alle vinnerne med de velfortjente titlene.

Scroll deg ned til bunnen for å se bilder fra vår årsfest!

Hairport Frisør 2020

Under årsfesten presenterte vi også årets kampanjebilder. De ble tatt i november ifjor, og helt siden da har vi gledet oss til å vise de til dere. Vi er veldig stolte av å presentere våre nye kampanjebilder:
PERFEKSJON – ENGASJEMENT – KUNNSKAP

Tusen takk til det fantastiske teamet bak produksjonen:
Hår: Iris Jamne
Makeup: Charlotte Wold
Styling: Christina Ledang
Kreativ leder: Tina Bøhn Rismoen
Byrå: Creative Mill
Foto: Ole Martin Halvorsen
Modeller: Idollooks og i-d.studios (Josefine og Marcus)

Bilder fra årsfesten

For en årsfest det var, og med denne pangstarten på året er vi klare for å fylle 2020 med perfeksjon, kunnskap og engasjement #nærmedeg

Bildene fra årsfesten er tatt av Alva Thylen.