Blogg

Slik får du liv i sommerslitt hår

08/13/2019

Solfylte dager, saltvann, klor og varme. Gjennom en lang og fin sommerferie er det flere ting som kan skade håret ditt. Slitasje på håret i løpet av sommeren er nesten uungåelig, og nå som høsten er rett rundt hjørnet trenger håret ditt ekstra med kjærlighet for å få den friske gløden tilbake.

Heldigvis finnes det tiltak du kan gjøre for å gjenvinne styrken i håret, og gjøre det mykt og glansfullt. Les deg gjennom innlegget for gode tips og triks for behandling av sommerslitt hår.

Bruk fuktighetsgivende produkter

Et av de vanligste problemene etter en lang sommer er tørt hår, og derfor er det viktig å gi håret rikelig med fuktighet. Gå for en fuktighetsgivende shampoo og balsam, og bruk hårmaske oftere enn du vanligvis gjør.

Normalt er det anbefalt å bruke hårmaske én gang i uken, men i perioden etter sommeren er det lurt å påføre maske to ganger i uken for å få tilbake fuktbalansen i håret ditt.

To masker vi kan anbefale er Kérastases Magistral maske og L´Oréals Absolut Repair maske. Begge maskene gjenoppbygger, reparerer og gir intens, umiddelbar næring til håret. Hårkurene er utviklet for å dypt behandle svært tørt hår. Håret etterlates mykere, glattere og sunnere fra rot til spiss. Begge produktene finner du hos oss, og ut denne måneden får du produktene til en rimeligere pris.

Ta en pause fra varmeredskaper

Det er ingen hemmelighet at varmeverktøy sliter på håret, og dersom du allerede har skadet hår kan varmeverktøy bare gjøre vondt verre. Mens du jobber med å få tilbake fuktigheten i håret ditt kan det være lurt å legge vekk varmeverktøyene i en liten periode.

Bruk UV-beskyttelse

Selv om sommerferien er over vil solen være like sterk i en god stund fremover. Håret ditt trenger beskyttelse fra solen akkurat slik som huden din. Derfor burde du bruke produkter som forhindrer solskade.

Solar Sublime fra L´Oréal er en super produktserie som gir håret ditt den pleien det trenger på solrike dager.

Solar Sublime fra L´Oréal beskytter håret ditt på solfylte dager.

Klipp bort slitte tupper

Å ta en tur til frisøren er kanskje den beste kuren mot slitt hår. Har de fleste hårtuppene delt seg er det ingenting som fungerer bedre enn å klippe det bort. Du burde derimot vente med å farge eller stripe håret ditt hos frisør til du har fått styrket det – slitt hår bør få hvile for å komme sterkere tilbake.

Bestill time hos din nærmeste Hairport Frisør i dag, og kom høsten i møte med friskt og næringsrikt hår.

Slik får du den perfekte strand-looken i sommer

06/25/2019

«Beach waves» har lenge vært i vinden, og spesielt nå på sommeren er det de flotte saltvannskrøllene man vil ha. For det er ingen tvil om at myke krøller er en favoritt på sommeren. Den naturlige looken passer like godt til stranden som til fest, og det er nettopp det upolerte aspektet ved frisyren som gjør den perfekt.

«Beach waves» skiller seg fra krøllet hår nettopp fordi det skal se langt mer naturlig ut. Det skal ikke se ut som om du har stått på badet med krølltanga i flere timer. Her skal det rett og slett rufses litt til.

Ta en titt på videoen under for å se hvordan du lager saltvannskrøller. Alt av produkter og verktøy som brukes i videoen finner du hos din nærmeste Hairport Frisør.

Fremgangsmåte

Start med å spraye med Beach Waves fra L´Oréal Professionnel. Deretter jobber du deg gjennom håret med enten rette- eller krølltang. Vi har brukt rettetang fra HH Simonsen.

Spray så med en teksturspray gjennom håret. Her har vi brukt Body Shake fra Joico. Rist deretter gjennom med hendene.

Avslutt med å tuppére lett med børste, og en siste spray med Body Shake.

5 hårstiler for herre til sommeren

06/07/2019

Sommerferien er rett rundt hjørnet, og vi har varme og lange sommerdager i vente. Som en oppvarming til tiden vi kommer i møte har vi laget 5 korte «tutorial»-videoer hvor vi viser deg hvordan du kan style håret i sommer. Ta en titt på videoene nedenfor for styling-inspirasjon.

Som med de andre fremgangsmåtene vi har hatt på bloggen vår, er det viktig å understreke at produkter er en vesentlig del av å oppnå frisyren du er ute etter. Under videoen finner du en liste over de to ulike stylingene i videoen, i tillegg til bilder av produkter.

Produktene vi har brukt.

Perfekt hold på sommerhåret

På de lange sommerkveldene kan håret fort «klappe sammen», og med for mye voks blir håret veldig lett fettete. Her viser vi deg hvordan du får det perfekte sommerhåret til å holde en hel sommerkveld, uten bruk av voks.

Start med å fukte håret og spray godt med Pli fra L´Oréal Professional gjennom det. Føn deretter håret bakover. Når håret er tørt påfører du Super Dust fra L´Oréal Professional.

Avslutt med å forme håret, og spraye Infinium Pure fra L´Oréal Professional for hold.

Clean bun for langt hår

Om du har langt hår er denne stylingen perfekt for de gangene du trenger en ren stil. Skal du ha et litt formelt uttrykk er dette stylingen du går for.

Start med å fukte håret og spraye i Pli. Deretter føner du håret bakover til det er tørt. Dra håret så bakover med Hair Pomade fra Beard Monkey. Fortsett med å feste håret i strikk nederst i nakken. Siste gang du tar håret igjennom strikken bøyer du det nedover.

Avslutt med å spraye Infinium Pure for hold.

Messy bun for langt hår

Gå for en røff bun når du er ute etter en mer vågal stil. Start på samme måte som med «Clean bun.» Når du har tatt håret igjennom strikken nederst i nakken deler du halen i to.

Tvinn begge delene, tuppér og spray med Infinium Pure. Fest delene så med bobby-pins rundt festet nederst i nakken.

Avslutt med å spraye med Infinum Pure for hold.

Viking-fletter

Om du føler for å skille deg ut er det kult å leke litt mer med håret. Boxer braids kan skape et veldig tøft uttrykk.

Start med å dele håret i to, og fest den ene delen med passé eller strikk. Lag deretter boxer braids på begge sider. Her er det viktig at du følger med på videoen for riktig teknikk.

Game of Thrones-krøller

Har du også Game of Thrones-abstinenser? Game of Thrones ga oss intriger, familiedrama, drager og white walkers, men også mye hårinspirasjon. Etter 8 sesonger med Game of Thrones har vi fått en forkjærlighet for langt hår og røffe naturlige krøller.

Begynn med å spraye Therma Shape fra KMS gjennom håret. Jobb deg så gjennom håret med rette- eller krølltang. Her bruker vi rettetang.

Deretter påfører du Super Dust for ekstra volum. Rist godt gjennom håret, og avslutt med å spraye gjennom med Infinium Pure.

To enkle stylinger til vårens festdager

05/14/2019

17. mai er på fredag, og konfirmasjonstiden har allerede startet. I anledning vårens festdager har vi laget en «tutorial»-video hvor vi viser deg hvordan du enkelt kan style håret. Den lave tekstur-hestehalen blir man aldri lei av, og fra den lave hestehalen kan du lage en veldig fin flettet bun. Gjør deg klar til vårens festligheter med oss!

Det er viktig å understreke at produkter er en vesentlig del av å oppnå frisyren du er ute etter. Under videoen finner du en step-by-step liste over de to ulike stylingene i videoen, i tillegg til bilder av produkter.

I denne videoen har vi brukt to produkter fra L´Oréal Professional. Savage Panache og Fix Anti-Frizz fra TECNI.ART-serien er to sprayer vi virkelig kan anbefale.

Savage Panache og Fix Anti-Frizz fra L´Oréal Professional.

Low Pony

Start med å dele håret i to fra midten av krona. Fest så i strikk godt nede i nakken. På den måten får du stabilitet. Dra opp litt volum.

Spray godt med Savage Panache i håret, og tuppér lett. Deretter fester du en ny strikk over den gamle, og trekker ut ønsket volum. Legg hår over fronten for å skjule strikken.

Avslutt med å spraye Anti-Frizz gjennom håret for hold.

Resultat

Low Bun

Fra Low Pony deler du halen i to. Deretter knyter du klassisk flere ganger avhengig av lengde. Vi har her knyttet to ganger.

Fest med strikk, og brett halen oppunder før du fester den med bobby-pins i kryss. Avsluttende sprayer du Anti-Frizz i håret for hold.

Resultat