Bestill time

Sørumsgåsa – Nina Shakesby

Nina Shakesby er en av de utvalgte som får støtte fra Hairportfondet 2021 til prosjektet sitt Sørumsgåsa. Prosjektet ble startet opp i 2020 og er et aktivitetstilbud for alle kvinner, men det har også som mål å få kvinner med helsemessige utfordringer i aktivitet igjen. Dette er en hjertesak for Nina da hun selv vet hvor vanskelig det kan være å komme over dørstokkmila etter at hun selv var rammet av kreft. «Jeg har brukt 10 år på å klare å begynne å trene selv og jeg ser hvor vanskelig det kan være etter å ha vært syk», «Med dette prosjektet ser jeg hvor glade damene blir av å ha noe å glede seg til og det å kunne gjøre det sammen» forteller Nina.

Sørumsgåsa foregår lokalt og har en varighet på én dag. Dette gjør at deltagerne slipper å måtte sette av en hel helg og påberegne reisepenger som medfører at flere faktisk kan delta. «Når det er så lokalt er det lettere for folk å bli med og tørre, de kjenner kanskje naboen osv» forteller Nina.

Eventet består av ulike aktivitetstilbud og tilbyr flere nivåer av vanskelighetsgrader slik at alle skal kunne ha noe aktivt å delta på. Gjennom dagen får deltagerne både lunsj og middag og eventet avsluttes med trubadurer på kvelden. «Jeg er opptatt av at det skal være sosialt, man skal kunne bli kjent med folk i lokalmiljøet og kanskje få nye venner» forteller Nina.

«Målet er etter hvert å åpne ett nytt sted for hvert år på Romerike slik at flere kan delta».

Vi er utrolig stolte over å få muligheten til å støtte Nina i det viktige arbeidet hun gjør og vi gleder oss til å følge med på henne videre!

Top