Bestill time

Her er vinnerne av Hairportfondet 2020!

I et år som dette er det ekstra godt å ha mulighetene til å hjelpe og bidra i lokalsamfunnet. Siden søknadsperioden startet i oktober har vi fått inn mange søknader fra nærmiljøene rundt våre salonger. Vi har mottatt SÅ mange gode søknader og setter stor pris på alle dere som har delt deres historier med oss. Juryen har ikke hatt en lett jobb med å bestemme seg, men har nå tatt sin beslutning. Her er de ti som Hairport Frisør føler seg privilegerte til å få lov til å hjelpe:

Kongsvinger Danseklubb; Victory Dance

Kongssvinger danseklubb har 350 danseglade medlemmer og i år har tilbudet begrenset seg som følger av strenge korona restriksjoner. Hvert år har de to danseshow hvor billettinntekten brukes til å dekke kostnader for pokaler. Pokalene deles ut til alle danserne som takk for god innsats. Det ble ikke danseshow i år og dermed ingen inntekt som kan dekke kostnadene for pokalene. «Det er frustrerende å ikke kunne gi danserne det vanlige tilbudet og derfor er vi evig takknemlig for bistand til å kjøpe pokaler slik at tradisjonen opprettholdes» sier Ida Craig, daglig- og sportslig leder.

FET Idrettslag

FET Idrettslag med sine 2500 medlemmer holder til i Fetsund, Lillestrøm kommune. De har søkt om midler til innkjøp av innebandy utstyr til Ballskolen deres. Dette er et tilbud som gis til de som går sisteåret i barnehagen og i år er det 60 barn som deltar. Ballskolen har som hensikt å gi barna innblikk i flere ballidretter og de blir kjent på tvers av barnehagene før de starter på skolen. «Hairportfondet gir oss muligheten til å gi barna et bredere og dermed mere variert aktivitetstilbud» sier Tom Inge Egedahl som jobber med marked og arrangement for FET idrettslag.

Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og omegn

Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og omegn omplasserer dyr som har mistet sine eller aldri har hatt et hjem. De hjelper hjemløse og nødstilte dyr som trenger akutt hjelp, er skadet eller mishandlet. Pengene skal brukes til klatrestativ for kattene. «Vi er svært takknemlig for donasjonen. Vi trenger den sårt nå som inntekten gikk tapt på grunn av et avlyst julemarked hvor vi vanligvis selger lodd, hvert år.» sier styreleder, Nina Dahl.

Solkroken Felleslag

Marit Holmsen er verge og fostermor til Georg på bildet over. Han bor i et bofellesskap sammen med åtte andre med spesielle behov. Marit forteller at foreldre og verger har skapt Solkroken Felleslag hvor det utføres frivillig arbeid til fordel for utviklingshemmede i kommunen. De har lagt inn egne bidrag for å hjelpe brukerne i samme bofellesskap som Georg, men de opplever at det ikke er nok til å dekke nødvendige møbler. Solkroken Felleslag vil blant annet bruke pengene til å kjøpe stoler til spisestuen. «Jeg ble så glad da jeg fikk høre at fine gjengen vår ble trukket ut som en av vinnerne av Hairportfondet. Det varmer.» forteller Marit.

Rikke Normann

Artist, låtskriver og frilans sanger, Rikke Normann får støtte til å kunne gjennomføre konserter for å glede eldre på sykehjem og seniorsenter. Hun drømmer også om å få dele musikken sin med barn og eldre på sykehus. «Jeg ønsker å gi ekstra oppmerksomhet til de som føler seg annerledes og de som kjenner seg ensom. Det har blitt min hjertesak!» forteller Rikke.

Barne- og ungdomsklinikken på Ahus «Dia-perler»

Marit Humlen jobber med lek og aktivitet på Barne- og ungdomsklinikken på Ahus, Lørenskog. Hun er veldig opptatt av barn som får diabetes og i den forbindelse så har hun satt i gang et prøveprosjekt som har fått navnet «Dia-perler». Det går ut på at barna får en silikon snor til å tre perler på. De får én perle for hvert stikk. «Dette har vært en stor suksess da vi opplever at barna flytter fokuset til noe lystbetont og det skapes en motivasjon, spesielt for de yngste barna fra to og opp til elleve års alderen» forteller Marit. De får nå bidrag fra Hairportfondet til å handle snor og perler slik at det er mulig å fortsette med prosjektet.

Flisa AIL

Flisa AIL har lenge vært et viktig samlingspunkt for barn og unge i Åsnes kommune, Innlandet fylke. Det er nå et allianseidrettslag som tilbyr idrettsskole, håndball, fotball, turn og e-sport til de yngste i kommunen. I desember utvider de tilbudet med innebandy hvor hairportfondet bistår med midler for å kunne investere i utstyr. «Takket være Hairportfondet så starter vi ikke lenger på bar bakke. Det er godt å kunne møte ungdommene med noe nytt og gøy.» forteller Toronn Asdahl Brunsell, styremedlem i Flisa AIL.

Kolbotn IL Jenter 2013

Kolbotn IL jenter 2013 er et fotballag bestående av 24 aktive 7-åringer fra fire skoler på Kolbotn (Tårnåsen-, Sofiemyr-, Vassbonn- og Kolbotn skole). Vanligvis så tjener de penger til drakter og utstyr gjennom dugnader, men i år så har ikke det vært mulig å utføre. «Man merker korona på kroppen og idrettsgleden er med på å holde motet oppe. Derfor betyr det mye å få støtte til kjøp av utstyr og drift for 2020/2021» forteller Håvard Therkelsen, trener for Kolbotn IL jenter 2013.

Kirkekretsens velforening

Kirkekretsens velforening disponerer en flott privat strand, som selvfølgelig er meget godt besøkt om sommeren, men også ellers i året. Det har blitt et fint turområde da de har hugget turvei langs elven. For å få et bedre tilbud for de minste så vil de bruke pengene fra Hairportfondet til å anskaffe lekeapparat. Lene Kristin Anseth forteller at hun er rørt og kry over at de har blitt valgt ut som vinner av Hairportfondet. «Dette er et godt skritt i riktig retning!» legger Lene Kristin til.

HOF IL Håndball

HOF IL Håndball er et lite idrettslag med 38 aktive håndball unger og har det siste året rekruttert 20 nye håndballspillere. Med henhold til utfordringer i forhold til antall og begrensninger i gymsaler så må de fordele seg i flere haller. De leier haller som mangler håndballmål og får derfor støtte til oppblåsbare mål som enkelt kan flyttes rundt. I tillegg får de penger til å dekke kostnader for fotballdrakter med logo. «Den årlige dugnaden gikk tapt i år og nå som vi må spre oss i flere haller er det mangel på utstyr, drakter og mye penger går til desinfisering» forteller Linda B. Haugen, Leder i HOF IL Håndball. Hun er takknemlig og sier de vil ha stor nytte av donasjonen fra Hairport Frisør.

Vi har fordelt over hundre tusen kroner etter behov på de overnevnte. Avslutningsvis så vil vi takke alle som har søkt. Neste år kommer det en ny mulighet.

Top