I år har vi mottatt svært mange søknader fra idrettslag. En fellesnevner hos alle er økonomiske utfordringer som følger av strenge koronarestriksjoner. Tidligere ble drift, drakter og utstyr dekt av dugnadspenger. I år så har det ikke vært mulig å utføre slike aktiviteter og i kjølevannet av det så har nye behov oppstått. Penger går til desinfiserende midler, og idrettslag med barn fra ulike skoler har sett seg nødt til å leie flere lokaler. Dette for å dele opp skolene i kohorter for å forhindre smittespredning. I tillegg er det viktig med god plass for å unngå nærkontakt, så langt det lar seg gjøre. Slik kan aktivitetstilbudet opprettholdes på en trygg og forsvarlig måte.
Vi har tatt en hyggelig prat med representanter for hver av de utvalgte. Alle er veldig opptatte av å holde driften i gang – La det briste eller bære! De har erfart at barna har godt av tilbudet, spesielt i en annerledes tid som denne. Alle viser stor takknemlighet for støtten. Her er de utvalgte idrettslagene:
Kolbotn IL Jenter 2013 er et fotballag bestående av 24 aktive 7-åringer fra fire skoler på Kolbotn (Tårnåsen-, Sofiemyr-, Vassbonn- og Kolbotn skole). Håvard Therkelsen, trener for Kolbotn IL Jenter 2013, sier det er topp stemning på trening. Barna er motiverte og synes det er gøy, og samtidig bygges en lagfølelse som han mener har stor betydning for jentene.
«Man merker korona på kroppen og idrettsgleden er med på å holde motet oppe. Derfor betyr det mye å få støtte til kjøp av utstyr og drift for 2020/2021»
Håvard Therkelsen, trener for Kolbotn IL Jenter 2013
HOF IL Håndball
HOF IL Håndball er et lite idrettslag med 38 aktive håndball unger og har det siste året rekruttert 20 nye håndballspillere. Med henhold til utfordringer i forhold til antall og begrensninger i gymsaler så må de fordele seg i flere haller. De leier haller som mangler håndballmål og får derfor støtte til oppblåsbare mål som enkelt kan flyttes rundt. I tillegg får de penger til å dekke kostnader for fotballdrakter med logo.
«Den årlige dugnaden gikk tapt i år og nå som vi må spre oss i flere haller er det mangel på utstyr, drakter og mye penger går til desinfisering»
Linda B. Haugen, Leder i HOF IL Håndball
Flisa AIL
Flisa AIL har lenge vært et viktig samlingspunkt for barn og unge i Åsnes kommune, Innlandet fylke. Det er nå et allianseidrettslag som tilbyr idrettsskole, håndball, fotball, turn og e-sport til de yngste i kommunen. I desember utvider de tilbudet med innebandy hvor hairportfondet bistår med midler for å kunne investere i utstyr.
«Takket være Hairportfondet så starter vi ikke lenger på bar bakke. Det er godt å kunne møte ungdommene med noe nytt og gøy.»
Toronn Asdahl Brunsell, styremedlem i Flisa AIL
FET Idrettslag
FET Idrettslag med sine 2500 medlemmer holdet til i Fetsund, Lillestrøm Kommune. De får støtte til innkjøp av innebandy utstyr til ballskolen deres.
«Hairportfondet gir oss muligheten til å gi barna et bredere og dermed mere variert aktivitetstilbud»
Tom Inge Egedahl, marked og arrangement for FET idrettslag.